Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru a-ti afisa continut personalizat. Tot cookie-uri foloseste si serviciul de monitorizare statistica de trafic in site, serviciu oferit de Google. De asemenea, folosim cookie-uri gestionate de Google, pentru a-ti afisa mesaje publicitare pe alte site-uri, dupa ce l-ai vizitat pe al nostru.

 
Te rugam sa citesti politica noastra si sa iti exprimi preferintele legate de cookie-uri.

Istoria Salconserv



Meșteșugul măcelăritului este foarte vechi. Încă din Evul Mediu meșteșugarii măcelari au fost organizați în bresle. Din cronici se desprinde faptul că, din secolul al XV-lea măcelarii din Medias s-au impus prin produsele lor, ajungând vestiți nu numai în Transilvania, unde își desfăceau marfa, ci și la curțile voievozilor, principilor și marilor demnitari ai Europei, situându-se în fruntea celorlalte bresle.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Mediașul era renumit și apreciat pentru produsele de carne și salam.

În acest context, în 1895 s-a pus piatra de temelie a fabricii de carne și mezeluri a lui Fritz Auner.

Aceasta va deveni mai târziu nucleul de dezvoltare a fabricii de azi, Salconserv.
După naționalizarea din 11 iunie 1948, fabrica lui Fritz Auner trece în proprietatea statului sub numele Salconserv. Urmează modernizarea și cooperativizarea fabricii, mărirea capacității de producție, dotarea cu mașini și instalații moderne.

Încep distributia națională și exporturile, produsele Salconserv fiind permanent căutate și apreciate atât pe piața internă, cât și în afară, în special în Austria, Cehoslovacia, Germania, URSS, factorul diferențiator fiind CALITATEA.

aaa

SALCONSERV FOOD: Strada Carpați nr 33 Mediaș Județul Sibiu Tel/fax: 0372 389 214